Palvelut

Myofaskiaalinen teippaus

Myofaskiaalinen teippaus (MFT) eli Flexotaping on innovatiivinen ja tuloksellinen teippaus- ja fysioterapiamenetelmä, joka on mullistanut tavallisen kinesiologisen teippaustavan.

Lähestymistavaltaan aivan uudenlainen menetelmä perustuu myofaskiaalisiin yhteyksiin ja jatkumoihin sekä faskian rakenteellisiin ja toiminnallisiin ominaisuuksiin. Sen avulla voidaan päästä eroon kehon rajoitteista ja kireyksistä ja palauttaa kehon luonnollinen myofaskiaalinen tasapaino – välittömästi ja tehokkaasti.

Merkittäviä tuloksia uusilla tekniikoilla.

Myofaskiaalisten teippaustekniikoiden avulla voidaan vapauttaa, aktivoida ja korjata faskialinjoja intensiivisesti. Uusien tekniikoiden myötä faskioissa tapahtuu rakenteellisia muutoksia, kuntoutuminen nopeutuu, lihasten toiminta ja liikelaajuudet paranevat, samoin suorituskyky urheilussa. Yksi merkittävimmistä eduista on luotettava kivun lievitys akuuteissa ja kroonisissa myofaskiaalisissa kivuissa. Tämä voidaan saavuttaa jo yhden terapiakerran aikana.

Kivun lievitys.

Myofaskiaalinen teippaus vaikuttaisi olevan yksi tehokkaimmista menetelmistä kivun lievityksessä ja poistossa, etenkin kun kyseessä on myofaskiaalinen kipu, kuten subacromiaalinen impingement -oireyhtymä, alaselkäkivut, tenniskyynärpää sekä kaikki lihaksiin liittyvät kivut.

Myofaskiaalinen teippaus urheilussa.

Myofaskiaalinen teippaus toimii kunto- ja kilpaurheilussa vammoja ennaltaehkäisevänä ja niitä hoitavana terapiamuotona. Teippaus vaikuttaa minkä tahansa liikkeen aikana 24/7: loukkaantumisriski pienenee ja mahdollisen loukkaantumisen jälkeen urheilija pystyy palaamaan nopeammin harjoittelemaan ja kilpailemaan.

Alkuperäiset myofaskiaalisen teippauksen kurssit.

Physio Training Academy edistää tutkimusta myofaskiaalisen teippauksen vaikutuksista terapiassa, vammojen ehkäisyssä ja urheilussa. Teippauksen isä Markus Erhard tutkijaryhmineen on tukenut, valvonut ja toteuttanut yli sata faskiatutkimusprojektia useissa eurooppalaisissa yliopistoissa. Physio Training Academy järjestää myofaskiaalisen teippauksen kursseja, joilla viimeisin tutkimuksista saatu tieto ja sen käytännön sovellukset tuodaan fysioterapeuttien, osteopaattien, lääkäreiden, valmentajien, liikuntatieteilijöiden ja muiden liikunta-alan ammattilaisten aktiivisiksi työkaluiksi. Suosittuja koulutuksia on järjestetty maailmanlaajuisesti jo yli 400.

Kurssien tavoitteet

  • Oppia vaikuttamaan asiakkaan myofaskiaalisiin jännitteisiin ja palauttamaan myofaskiaalinen tasapaino
  • Oppia arvioimaan ja testaamaan asiakkaan myofaskia, asento ja liikemallit
  • Oppia Anatomy Trains -konseptin näkemyksestä ja faskian luonteesta, sen paikallisista ja globaaleista yhteyksistä myofaskiaalisessa järjestelmässä
  • Oppia ennaltaehkäisemään vammoja, lievittämään kipua, fasilitoimaan liikettä, lisäämään liikerataa ja voimaa, hoitamaan turvotusta ja toimintahäiriöitä välittömästi sekä kehittämään terapiaa ja suorituskykyä tehokkaasti