Palvelut

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia on lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöiden fysioterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa lantionpohjan lihasten koordinaatiota, kasvattaa kestävyyttä ja voimaa.

Lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, tunnottomuusongelmat, kipu- ja ylijännitystilat, seksuaaliset toimintahäiriöt sekä neurologisiin sairauksiin liittyvät toimintahäiriöt. Lantionpohjan lihaksisto vaikuttaa myös alaselän asentoon ja tukeen.

Lantionpohjan fysioterapia koostuu lantionpohjan ongelman kartoituksesta, toiminnan mittauksesta EMG-laitteen avulla sekä helppojen kotona tehtävien täsmäharjoitteiden ohjaamisesta. Tarvittaessa voidaan käyttää sähköstimulaatiohoitoja. Kotiin voi myös vuokrata kotiharjoittelulaitteen.

Hoitoon voi hakeutua lääkärin lähetteellä, jolloin Kela korvaa osan hoitokustannuksista. Lähetteen puuttuminen ei kuitenkaan ole este hoitoon hakeutumiselle. On tärkeää hakeutua hoitoon ajoissa, näin saavutetaan tuloksia nopeammin.