Palvelut

Jooga

Hathajooga

Jooga on tuhansien vuosien aikana kehittynyt harjoitusmuoto, joka kehittää kehoa ja mieltä. Joogassa ihmiskehon terveydelle hyödylliset liikkeet ja asennot yhdistyvät hengityksen ja mielen harjoittamiseen.

Kullakin asanalla eli jooga-asennolla on omat terapeuttiset vaikutuksensa, mutta tärkeintä on harjoituksen muodostama kehoa ja mieltä tasapainottava kokonaisuus. Jooga-asennot ja hengityksen harjoittaminen vaikuttavat suotuisasti muun muassa lihasten, verenkierron, sisäelinten ja koko aineenvaihdunnan toimintaan. Samalla harjoitus kehittää voimaa, notkeutta, kestävyyttä, tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Kehon tasapainottaminen yhdistettynä mielen hallintaan parantaa yleistä hyvinvointia ja terveyttä, tukee suotuisia elämäntapoja ja -asenteita sekä antaa lisää voimavaroja muuhun elämään. Lempeänä ja kuntouttavana harjoitusmuotona hathajooga sopii kaikille.

 

Seasonal Yoga

Seasonal Yoga on hathajoogaa, jossa tehdään flowmaisia liikesarjoja. Perusajatuksena on, että olemme osa luontoa ja  luonnon muutokset vaikuttavat meihin. Seasonal Yoga harjoitus mukautuu vuoden aikoihin ja vaihtuu viisi kertaa vuodessa. Syksyllä ja talvella harjoitus on lempeämpää ja rauhallisempaa, Keväällä ja kesällä taas energisempää ja vahvempaa. Tunnilla tehdään jooga asanoita, hengitysharjoituksia, rentoutusta, qi gong liikkeitä sekä keskittymis- /meditaatioharjoituksia.

 Joogaohjaajana toimii työfysioterapeutti, jooga- ja pilatesohjaaja Piia Lindberg.