Palvelut

Hieronta

Hieronnalla voidaan tutkitusti vaikuttaa lihaksiin ja sidekudoksiin, verenkierto-, hengitys- ja ruoansulatuselimistöön, lymfa- ja immuunijärjestelmään, ihoon ja siihen liittyviin rakenteisiin, hermostoon sekä umpi- ja virtsaneritysjärjestelmiin.

Hieronnalla on positiivisia vaikutuksia myös psyykeen; se rentouttaa ja helpottaa stressioireita. Fysioterapeutti käyttää hierontaa usein osana terapiaa yhdistettynä muihin hoitoihin ja terapeuttiseen harjoitteluun

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on pehmytkudoksiin kohdistuvaa liikkuvaa painamista, jossa otteisto koostuu sivelyistä, hankauksista, puserteluista, täristyksistä ja erilaisista taputuksista. Klassinen hieronta soveltuu hyvin työperäisten vaivojen, iän tuoman kankeuden, heikentyneen verenkierron ja aineenvaihdunnan, sekä yleisen rentoutumisen hoitomuodoksi.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa klassista hierontaa sovelletaan urheilijan tarpeisiin ja siinä käytetään myös omia erikoistekniikoita, kuten mobilisointia ja passiivisia venytyksiä. Urheiluhieronnassa huomioidaan urheilijan harjoittelu, harjoittelusta palautuminen sekä mahdolliset tulevat kilpailut.

Urheiluhieronnan tavoitteita

urheilusuoritukseen / kilpailuun valmistautuminen sekä fyysisesti että psyykkisesti
rasituksen jälkeisen palautumisen nopeuttaminen
vammojen ehkäiseminen
vammojen akuutin vaiheen jälkeisen paranemisen nopeuttaminen
lihaskireyksien poistaminen ja lihasten elastisuuden parantaminen